aktualności

Wszystkich zainteresowanych współpracą, lub wypożyczeniem jednej z wystaw, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy w sprawie zarezerwowania terminu i omówienia szczegółów technicznych ekspozycji. Dane kontaktowe znajdują się na dole strony.

Wszystkich zainteresowanych Programem pomocy dla weteranów i osób działających na rzecz niepodległego bytu państwa Polskiego prosimy o kliknięcię w ten link.

• Gdynianie Żołnierzom Wyklętym

Partner Projektu Bank Zachodni WBK   " Gdynianie Żołnierzom Wyklętym "

W 2016 roku po raz piąty obchodzić będziemy  Narodowy Dzień Pamięci "Żołnierzy Wyklętych". W ostatnich latach ich bohaterska i tragiczna zarazem historia coraz częściej staje się przedmiotem zainteresowania, także wśród przedstawicieli młodego pokolenia. Z roku na rok przybywa działań, organizowanych zarówno przez instytucje państwowe na czele z IPN, jak i inicjowanych przez różnego rodzaju organizacje społeczne. ...

inka

Data:20-12-2015
    Czytaj...

Projekt Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna “Śladami pamięci” polega na udziale i współprowadzeniu przez seniorów - dawnych działaczy opozycyjnych – w dyskusjach o tematyce historycznej podczas ich pobytu w specjalnie stworzonym w tym celu ośrodku integracyjnym.

Partner

partner PKO